ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος σε Τσαβούσογλου: Σταματήστε τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο

Δημοσίευση 16 Μαΐου 2019, 23:00 / Ανανεώθηκε 17 Μαΐου 2019, 00:36
Κατρούγκαλος σε Τσαβούσογλου: Σταματήστε τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο
Facebook Twitter Whatsapp

«Συζητήσαμε την ανάγκη να μειωθεί η ένταση στο Αιγαίο»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Μετέφερα με τον πιο απόλυτο τρόπο την καταδίκη μας για τις μονομερείς παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου και του ζήτησα να σταματήσουν», δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συνέχισε λέγοντας: «συζητήσαμε την ανάγκη να μειωθεί η ένταση στο Αιγαίο, να διακοπούν και εκεί οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας. Εκεί, σε αυτό το πεδίο, όπως είχαν συμφωνήσει και οι δύο ηγέτες κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Τουρκία, έχει συμφωνηθεί η ενεργοποίηση συζητήσεων μεταξύ κλιμακίων στρατιωτικών για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Και επιβεβαιώσαμε την ανάγκη να ενεργοποιηθούν ξανά τα κλιμάκια αυτά τα οποία θα έχουν συνάντηση τη Δευτέρα στην Αθήνα».

«Επομένως, προφανώς δεν ήταν μια συνάντηση που επεδίωκε να βρεθεί μόνιμη λύση. Επαναλήφθηκαν οι γνωστές θέσεις των δύο πλευρών και όπως σας ανέφερα και προηγουμένως, βασικός σκοπός της συνάντησης ήταν να αποκλιμακωθεί η ένταση στο Αιγαίο για να μην προκύψει  ατύχημα, κάτι που καμιά από τις δύο πλευρές δε θα θέλει», κατέληξε.