ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετωπική Χαρίτση -Αυγενάκη για τη «νοθεία στις εκλογές»

Δημοσίευση 16 Μαΐου 2019, 18:00 / Ανανεώθηκε 16 Μαΐου 2019, 18:59
Μετωπική Χαρίτση -Αυγενάκη για τη «νοθεία στις εκλογές»
Facebook Twitter Whatsapp

Οι δύο άνδρες ήρθαν αντιμέτωποι με αφορμή, καταγγελίες του βουλευτή της ΝΔ για πιθανότητα αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος.

Η πρωινή δήλωση του Λευτέρη Αυγενάκη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ότι υπάρχουν πληροφορίες για προσπάθεια αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών.  

Συγκεριμένα, ο κ. Αυγενάκης ανέφερε: «Υπάρχει ο φόβος και η αίσθηση -δεν νομίζω ότι θα γίνουν συντονισμένες ενέργειες από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υπάρχει διάχυτη η πληροφόρηση– ότι κάποιοι είναι αποφασισμένοι, εάν τα καταφέρουν και εάν τους το επιτρέψουμε ακόμα και να αλλοιώσουν τα εκλογικά αποτελέσματα».

Με μακροσκελή του απάντηση, ο Αλέξης Χαρίτσης χαρακτήρισε «σοβαρό θεσμικό ατόπημα» την τοποθέτηση Αυγενάκη, καλώντας μάλιστα τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταδικάσει τις «απαράδεκτες δηλώσεις», επισημαίνοντας στον γραμματέα της ΝΔ ότι «ακόμα κι αν διαπιστώνει ότι τα πολιτικά επιχειρήματα της παράταξής του στερεύουν, τα παιχνίδια με την εκλογική διαδικασία, δεν θα του προσφέρουν διέξοδο. Απεναντίας, διακινδυνεύει έτσι να ανασύρει στη μνήμη του ελληνικού λαού ιστορικές εμπειρίες, που κάθε άλλο παρά ευνοούν και τιμούν την παράταξή του».

Ο Λευτέρης Αυγενάκης επανήλθε στο θέμα, με νέα ανακοίνωσή του στην οποία επιμένει στις καταγγελίες του και αναφέρει: «Προειδοποιήσαμε εγκαίρως την Κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Χαρίτση να τηρήσει πιστά τους νόμους και την αδιάβλητη παράδοση της εκλογικής διαδικασίας στην χώρα μας και να μην υπάρχει οποιοδήποτε περιθώριο αμφισβήτησης πόσο μάλλον αλλοίωσης της ετυμηγορίας των Ελλήνων πολιτών. Οι εκλογές είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας και όχι ερωτηματολόγιο δημοσκόπησης όπως θέλει να τις βλέπει ο κ. Τσίπρας. Καλούμε όλους τους πολίτες και τα στελέχη της ΝΔ να είναι σε εγρήγορση προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και η έκδοση των αποτελεσμάτων τους».