ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βροχή τροπολογιών στο τελευταίο νομοσχέδιο πριν τις εκλογές! Τι καταθέτουν άρον- άρον υπουργοί και βουλευτές

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 16 Μαΐου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 16 Μαΐου 2019, 12:43
Βροχή τροπολογιών στο τελευταίο νομοσχέδιο πριν τις εκλογές! Τι καταθέτουν άρον- άρον υπουργοί και βουλευτές
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Έχουν κατατεθεί και αρκετές βουλευτικές, που ακόμα δεν είναι σαφές αν θα γίνουν δεκτές από τον αρμόδιο υπουργό.

Με βροχή από τροπολογίες που έχουν αγγίξει σε αριθμό τις εννέα, συζητείται αυτή την ώρα στη Βουλή το τελευταίο νομοσχέδιο πριν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου.

Οι ρυθμίσεις εκτείνονται σε ευρύ φάσμα βελτιωτικών παρεμβάσεων που αναφέρονται από τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό με τις τράπεζες, ως και αλλαγές στο καθεστώς του ΕΝΦΙΑ.

Συγκεκριμένα οι τροπολογίες (έχουν κατατεθεί και αρκετές βουλευτικές που ακόμα δεν είναι σαφές αν θα γίνουν δεκτές από τον αρμόδιο υπουργό) αναφέρονται σε: 

1. Υπουργείο Υγείας, για αποσπάσεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού

2. Υπουργείο Υγείας, για την αμοιβή κατά την ιατρική εξειδίκευση των ιατρών

3. Επαναπροσδιορισμός του ύψους της μείωσης κατά τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ για ακίνητη περιουσία που ξεπερνά η αντικειμενική της αξία τα 60.000 ευρώ.

4. Υπουργείο Οικονομίας, αναφορικά με τη βελτίωση του Εξωδικαστικού Μηχανισμού

5 Υπουργείο Δικαιοσύνης, για παροχή επιδόματος 120 ευρώ σε υπαλλήλους φρούρησης των καταστημάτων κράτησης σε συνδυασμό με επίδομα ιατροδικαστικής υπηρεσίας

6. Υπουργείο Υγείας, τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα ανανέωσης των ηλεκτρονικών καταλόγων λοιπού επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία

7. Κύρωση της τροποποίησης της σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του Κοινωφελούς Ιδρύματος "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ" και του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.

8. Ναυτιλίας, για τουριστικά πλοία

9. Περιβάλλοντος, για μέτρα επιτάχυνσης της έκδοσης οικοδομικών αδειών ανακατασκευής στις πυρόπληκτες περιοχές σε Αττική και Πελοπόννησο και διαγραφή προστίμων για αυθαίρετα που έχουν κριθεί ετοιμόρροπα.