ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Ανείπωτη θλίψη προκαλεί η καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων

Δημοσίευση 16 Απριλίου 2019, 00:00 / Ανανεώθηκε 23 Απριλίου 2019, 15:10
Γεννηματά: Ανείπωτη θλίψη προκαλεί η καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

«Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη αγωνία τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι γαλλικές δυνάμεις προκειμένου να περιορίσουν την καταστροφή. Ευχόμαστε η φωτιά να ελεγχθεί και η απώλεια για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό να είναι η μικρότερη δυνατή», σημειώνει η κ. Γεννηματά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ανείπωτη θλίψη προκαλεί σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στο γαλλικό λαό, σε όλους μας, η τεράστια καταστροφή που υπέστη η Παναγία των Παρισίων, αναφέρει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά σε ανακοίνωσή της.

«Ένα μνημείο μοναδικής τέχνης, αρχιτεκτονικής, γλυπτικής και ζωγραφικής, σύμβολο για τον παγκόσμιο πολιτισμό, συνδεδεμένο με εξαιρετικά σημαντικές στιγμές της γαλλικής και της ευρωπαϊκής ιστορίας χάνεται» σημειώνει και τονίζει πως «η ζημιά για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά είναι ανυπολόγιστη».

«Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη αγωνία τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι γαλλικές δυνάμεις προκειμένου να περιορίσουν την καταστροφή. Ευχόμαστε η φωτιά να ελεγχθεί και η απώλεια για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό να είναι η μικρότερη δυνατή», καταλήγει η κ. Γεννηματά.