ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τασούλας στο «Ακραίως»: Λειψή η Συνταγματική Αναθεώρηση - Δεν είχε το πολιτικό θάρρος ο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 15 Μαρτίου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 15 Μαρτίου 2019, 12:09
Τασούλας στο «Ακραίως»: Λειψή η Συνταγματική Αναθεώρηση - Δεν είχε το πολιτικό θάρρος ο ΣΥΡΙΖΑ
Facebook Twitter Whatsapp

«Δεν πέρασε τίποτα για τη Φορολογία, τα Δημοσιονομικά, τη Δημόσια Διοίκηση, λες και είμαστε Ελβετία που τα έχουμε όλα λυμένα».

«Λειψή» χαρακτήρισε τη Συνταγματική Αναθεώρηση ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας  Κώστας Τασούλας στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ, ενώ επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί «δεν είχε το πολιτικό θάρρος» να περάσει αλλαγές σε σημαντικούς τομείς.

«Είναι λειψή η διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης και ποσοτικά και ποιοτικά. Δεν κρίνεται μόνο με το τι πέρασε, αλλά τι δεν πέρασε. Και δεν πέρασε, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε το πολιτικό θάρρος, αλλαγές στην Παιδεία. Και δεν είναι μόνο τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, αλλά το να προάγουμε τα πρότυπα σχολεία, που είναι μηχανισμοί κοινωνικής εξέλιξης. Δεν πέρασε τίποτα για το περιβάλλον, για τη Δικαιοσύνη, είχαμε προτείνει να σταματήσει να διορίζει την ηγεσία η εκάστοτε κυβέρνηση, αλλά να επιλέγονται από Επιτροπή της Βουλής, η οποία θα εδεσμεύετο από την επετηρίδα της Δικαιοσύνης. Επίσης δεν πέρασε τίποτα για τη Φορολογία, τα Δημοσιονομικά, τη Δημόσια Διοίκηση, λες και είμαστε Ελβετία που τα έχουμε όλα λυμένα».

Ο κ. Τασούλας εξήγησε και τη διαδικασία που θα ακολουθήσει: «Η επόμενη Βουλή στην πρώτη χρονιά (Σύνοδο) καλείται να αποφασίσει για την αναθεώρηση. Αν το αφήσει για τη δεύτερη χρονιά, κάηκε και δεν μπορεί να γίνει. Η επόμενη Βουλή θα σταθμίσει, θα ζυγίσει τι διατάξεις χαραμίζονται, θα ζυγίσει τα υπέρ και τα κατά και θα αποφασίσει. Αν ψηφίσουμε έστω ένα άρθρο, όλα τα υπόλοιπα θα μπορούν αναθεωρηθούν μετά από 10 χρονιά. Αυτή είναι η στάθμιση».

Ειδικά για το θέμα του Προέδρου, διευκρίνισε πως «ήταν αγκάθι λόγω της κατάχρησης που έκαναν κάποια κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Το Σύνταγμα δεν επιβάλλει πολιτικές εξελίξεις, είτε δυσχεραίνει, είτε διευκολύνει ανάλογα με το αν γίνεται κατάχρηση».