ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Παπαμιμίκος: «Από τους καλύτερους πρωθυπουργούς των τελευταίων δεκαετιών ο Σαμαράς, πολιτικές και όχι προσωπικές οι διαφορές με Μεϊμαράκη»

Δημοσίευση 15 Απριλίου 2019, 16:00 / Ανανεώθηκε 15 Απριλίου 2019, 16:50
Παπαμιμίκος: «Από τους καλύτερους πρωθυπουργούς των τελευταίων δεκαετιών ο Σαμαράς, πολιτικές και όχι προσωπικές οι διαφορές με Μεϊμαράκη»
Facebook Twitter Whatsapp

Την πρώτη του συνέντευξη μετά την ολοκλήρωση της θητείας του ως γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας το 2016 έδωσε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.

 Ο κ. Παπαμιμίκος σημείωσε πως δεν έφυγε ποτέ από τη Νέα Δημοκρατία ενώ ερωτώμενος για τα γεγονότα του εσωκομματικών εκλογών του 2015, σχολίασε πως δέχθηκε πολλές επιθέσεις και τόνους λάσπης, καθιστώντας σαφές πως «έκανα όμως αυτό που όφειλα, το καθήκον μου ως γραμματέας της ΝΔ, να πάρω τις ευθύνες πάνω μου παρά το ότι δεν μου αναλογούσαν. Το έκανα γιατί ήθελα να διαφυλάξω την ενότητα στη ΝΔ. Δεν ήθελα να δημιουργήσω προβλήματα στη ΝΔ».

Ο ίδιος δήλωσε ότι παραμένει στην παράταξη, ενώ σχολίασε και τις... πολιτικές μεταγραφές του τελευταίου διαστήματος. «Δεν πιστεύω ότι πρέπει να γίνονται τόσες πολλές μεταγραφές στην πολιτική. Μεταγραφές κάνεις στο ποδόσφαιρο”, είπε και επισήμανε πως “όλοι όσοι είμαστε μέσα στη ΝΔ, από όποιο μετερίζι, θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό ώστε η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πάρουν αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές».
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και οι αναφορές του στους δύο πρώην αρχηγούς της Ν.Δ., τον Αντ. Σαμαρά και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, καθώς ειδικά με τον τελευταίο βρέθηκε σε μετωπική αντιπαράθεση.

Ο κ. Παπαμιμίκος αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά επισήμανε πως «δώσαμε μαζί τεράστιες μάχες. Είναι ένας άνθρωπος που με πίστεψε και εμπιστεύτηκε. Προσέφερε πολλά στην χώρα. Τον θεωρώ από τους καλύτερους πρωθυπουργούς των τελευταίων δεκαετιών». Για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη είπε ότι «οι διαφορές ήταν πολιτικές και όχι προσωπικές. Τον σέβομαι και τον εκτιμώ. Έχει προσφέρει πολλά στην παράταξη και τη χώρα».

Ο πρώην Γραμματέας της Ν.Δ, το όνομα του οποίου ακούστηκε κάποια στιγμή και για τη Δημαρχία της Θεσσαλονίκης, επεδίωξε, μάλιστα, να «σπάσει» και το αφήγημα περί «αδικημένης Θεσσαλονίκης», επικαλούμενος ως παράδειγμα τον... ΠΑΟΚ. «Η Θεσσαλονίκη δεν είναι αδικημένη πόλη. Μια λεβέντισσα πόλη δεν μπορεί να μένει στη μιζέρια. Μπορεί να έχει γίνει στο παρελθόν αλλά όλα είναι στο χέρι μας», ανέφερε στο Open, προσθέτοντας πως «και ο ΠΑΟΚ όταν ανασυγκροτήθηκε και αναδιοργανώθηκε, συνειδητοποίησαν και πίστεψαν όλοι ότι θα κάνουμε τα πάντα κόντρα σε όλους τους υπόλοιπους, παίρνει το πιο παλικαρίσιο και μάγκικο πρωτάθλημα».