ΔΙΕΘΝΗ

Μία σύλληψη για τη δολοφονία του Έλληνα στην Ίμβρο: Πού στρέφονται οι έρευνες - «Ζούσε απομονωμένος»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη - Δημοσίευση 14 Μαΐου 2019, 15:00 / Ανανεώθηκε 14 Μαΐου 2019, 16:28
Μία σύλληψη για τη δολοφονία του Έλληνα στην Ίμβρο: Πού στρέφονται οι έρευνες - «Ζούσε απομονωμένος»
Photo: AFP
Facebook Twitter Whatsapp

Στην Προύσα για νεκροψία η σορός του Ζαφείρη Πινάρη, που ζούσε απομονωμένος στην ύπαιθρο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως για τον 86χρονο Έλληνα Ζαφείρη Πινάρη, ο οποίος βρέθηκε δολοφονημένος και δεμένος χειροπόδαρα μέσα στο σπίτι του στην Ίμβρο. Σύμφωνα μάλιστα με τουρκικές πηγές για την υπόθεση έχει συλληφθεί ένας ύποπτος και ανακρίνονται τρία ακόμα άτομα.

«Ο άνθρωπος αυτός κατοικούσε απομονωμένος σε μία αγροικία πάνω στο βουνό. Σπανίως κατέβαινε στην πόλη. Του άρεσε η φύση και τα ζώα του. Τον βρήκαν δολοφονημένο χειροπόδαρα και η αστυνομία ερευνά αν το κίνητρο της δολοφονίας ήταν η ληστεία ή κάτι άλλο. Τη σορό του μετέφεραν για νεκροψία στην Προύσα», αναφέρει στο Newpost ο πρόεδρος Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας Θράκης, Παύλος Σταματίδης.

Όπως τονίζει, τα περιστατικά ληστείων στο νησί «δεν είναι σύνηθες φαινόμενο», ενώ δηλώνει σίγουρος, ότι οι αρχές θα έχουν άμεσα όλες τις πληροφορίες. Στην Ίμβρο αυτήν την εποχή κατοικούν 550 Έλληνες. O πληθυσμός τους δεν αποτελείται μόνο από ηλικιωμένους.

«Έχουν γυρίσει πολλοί νέοι λόγω των σχολείων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Παύλος Σταματίδης, ο οποίος την Τετάρτη θα έχει επίσημη συνάντηση με τον έπαρχο του νησιού για το θέμα.