ΕΛΛΑΔΑ

Η ασφάλεια και η στελέχωση των φυλακών στο επίκεντρο συνάντησης εργαζομένων σε σωφρονιστικά καταστήματα και υπ. Δικαιοσύνης

Δημοσίευση 15 Απριλίου 2019, 19:00 / Ανανεώθηκε 15 Απριλίου 2019, 19:14
Η ασφάλεια και η στελέχωση των φυλακών στο επίκεντρο συνάντησης εργαζομένων σε σωφρονιστικά καταστήματα και υπ. Δικαιοσύνης
Facebook Twitter Whatsapp

Ο κ. Καλογήρου «ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε το ταχύτερο δυνατό να ενισχύσουν τα καταστήματα κράτησης οι 557 υπάλληλοι που έχουν επιλεγεί από το ΑΣΕΠ, να εξασφαλιστεί η παροχή στολής (σε χρήμα ή είδος), να βελτιωθεί η υγειονομική περίθαλψη, να αναγνωριστεί μισθολογικά η συνεισφορά των δικαστικών υπαλλήλων κ.α».

Η ασφάλεια και η στελέχωση των φυλακών, αποτέλεσαν τα θέματα των διαδοχικών συναντήσεων που είχαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου και ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχης Φυτράκης με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης (ΠΟΥΕΦ) και της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΣΥΕ).

Κατά τις συναντήσεις – οι οποίες έλαβαν χώρα στη «σκιά» των περιστατικών βίας που διαδραματίζονται πολύ συχνά πλέον στις ελληνικές φυλακές - οι εργαζόμενοι έθεσαν ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια και τη στελέχωση των φυλακών, την ιεραρχική εξέλιξη και τις βαθμίδες των υπαλλήλων, την υγειονομική περίθαλψη και το διαχωρισμό των κρατούμενων, τη βελτίωση του τεχνικού εξοπλισμού των φυλακών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο κ. Καλογήρου «ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε το ταχύτερο δυνατό να ενισχύσουν τα καταστήματα κράτησης οι 557 υπάλληλοι που έχουν επιλεγεί από το ΑΣΕΠ, να εξασφαλιστεί η παροχή στολής (σε χρήμα ή είδος), να βελτιωθεί η υγειονομική περίθαλψη, να αναγνωριστεί μισθολογικά η συνεισφορά των δικαστικών υπαλλήλων κ.α».

Ακόμη, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης «εκ μέρους του κ. Καλογήρου δόθηκε η διαβεβαίωση ότι το υπουργείο είναι ανοιχτό σε προτάσεις των εργαζομένων που συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων».