ΕΛΛΑΔΑ

Ηχηρό μήνυμα στήριξης του Πανελή Βούλγαρη στον Κώστα Γαβρά

Δημοσίευση 15 Απριλίου 2019, 19:00 / Ανανεώθηκε 15 Απριλίου 2019, 19:41
Ηχηρό μήνυμα στήριξης του Πανελή Βούλγαρη στον Κώστα Γαβρά
Facebook Twitter Whatsapp

Ο κορυφαίος Έλληνας σκηνοθέτης στο πλευρό του Κώστα Γαβρά για τη χρηματοδότηση της ταινίας «Ενήλικοι στο δωμάτιο»

Ο Παντελής Βούλγαρης αισθάνθηκε την ανάγκη να παρέμβει, παίρνοντας θέση ανοιχτά σε όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες με το ζήτημα της κρατικής χρηματοδότησης της ταινίας του Κώστα Γαβρά.

Ο τελευταίος ως γνωστόν δέχθηκε καταιγιστικά πυρά από ορισμένα ΜΜΕ για χρηματοδότηση ύψους 630.000 ευρώ από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής για την νέα του ταινία «Ενήλικοι στο Δωμάτιο», μεταφορά του βιβλίου του Γιάνη Βαρουφάκη.

Βέβαια η χρηματοδότηση δόθηκε δια του cash rebate, του φορολογικού κινήτρου δηλαδή που δίνεται σε όσες ξένες παραγωγές, που κάνουν γυρίσματα στην Ελλάδα, το αιτούνται, καλύπτοντας έως και 35% του συνολικού προϋπολογισμού τους.

Ο Παντελής Βούλγαρης τάσσεται στο πλευρό του Κώστα Γαβρά, με δήλωση που παραχώρησε στο ethnos.gr:

«Ο Κώστας Γαβράς έχει κάνει τόσες σημαντικές ταινίες με διεθνή απήχηση, δίχως να ζητήσει χρηματοδότηση από την Ελλάδα. Τώρα, για τα σύμφωνα με το νόμο 630.000 ευρώ του ΕΚΟΜΕ, ποσό που σίγουρα θα μπορούσε εύκολα να εξασφαλίσει από ιδιώτες ή ξένες κινηματογραφικές εταιρείες, έρχεται αντιμέτωπος με «λογοκριτές» που δεν εγκρίνουν το σενάριό του ή με άλλους που θεωρούν ότι εξαγοράστηκε.

Ο Γαβράς, με την τολμηρή κινηματογραφική διαδρομή δεκαετιών! Ο Γαβράς στα 86 του! Ντροπή! Συνάδελφε Κώστα, καλή δουλειά!».