ΒΙΒΛΙΟ

Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης θέλει τα παιδικά βιβλία σας

Δημοσίευση 15 Απριλίου 2019, 17:00 / Ανανεώθηκε 15 Απριλίου 2019, 17:54
Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης θέλει τα παιδικά βιβλία σας
Facebook Twitter Whatsapp

 

Tο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης οργανώνει εκστρατεία συλλογής παιδικών βιβλίων για παιδιά από ευπαθείς ομάδες έως τις 20 Απριλίου

 

Εκστρατεία συλλογής παιδικών βιβλίων, μεταχειρισμένων και καινούργιων, για τα παιδιά των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων της Αλεξανδρούπολης, οργανώνουν το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, το Εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού Το Κουκούλι και το διαδικτυακό περιοδικό Artpress-Παραμεθόριες ματιές στον πολιτισμό με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο σημαντικός Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Το βιβλίο είναι πηγή γνώσης, απόλαυσης και χαράς. Χαρίζοντας ένα βιβλίο σ' ένα παιδί που θέλει αλλά δεν μπορεί να το αποκτήσει, του προσφέρουμε μια απόλαυση που δεν θα έπρεπε να στερείται κανένας, την απόλαυση του διαβάσματος κι ανοίγουμε γι αυτό ένα παράθυρο σε καινούριους κόσμους.

Χαρίζοντας ένα βιβλίο σ΄ ένα παιδί που το στερείται κάνουμε μια πράξη αγάπης και φιλίας προς εκείνο και συνάμα βοηθάμε τα παιδιά μας να μυηθούν στην έννοια του εθελοντισμού, της κοινωνικής προσφοράς και της αλληλεγγύης. Γιατί πάντα η προσφορά και η αλληλεγγύη δίνουν χαρά όχι μόνο σε αυτόν που παίρνει αλλά και σε αυτόν που προσφέρει.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, όσοι θέλουν να χαρίσουν χαμόγελα και αναγνωστικά ταξίδια στα παιδιά των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, μπορούν να παραδώσουν τα βιβλία στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης από 2-20 Απριλίου 2019.

Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, 14ης Μαΐου 63, Αλεξανδρούπολη, τηλ. 25510 36663. Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη - Σάββατο 09:00 - 15:00, Κυριακή 10:00 - 14:00