ΤΕΧΝΗ

«The Invisible Hands» στο Goethe-Institut Athen

Δημοσίευση 15 Μαρτίου 2019, 13:00 / Ανανεώθηκε 15 Μαρτίου 2019, 13:06
«The Invisible Hands» στο Goethe-Institut Athen
Facebook Twitter Whatsapp

 

Η ταινία της Μαρίνας Γιώτη θα προβληθεί την Τρίτη 19 Μαρτίου με ελεύθερη είσοδο στο πλαίσιο της έκθεσης «Ανατομία Πολιτικής Μελαγχολίας»

 

Το Ίδρυμα Schwarz και το Goethe-Institut Athen σας προσκαλούν στην προβολή της ταινίας The Invisible Hands, της Μαρίνας Γιώτη, που θα προβληθεί την Τρίτη 19 Μαρτίου στο Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, Αθήνα, ώρα 20:30. Είσοδος ελεύθερη.

Η προβολή της ταινίας αποτελεί συνεργασία του Goethe-Institut Athen και του Ιδρύματος Schwarz στο πλαίσιο της έκθεσης «Ανατομία Πολιτικής Μελαγχολίας» που οργανώνεται από το Ίδρυμα στο Ωδείο Αθηνών από 28/2 έως 13/4/2019.

ΤΗΕ INVISIBLE HANDS
Μια ταινία της Μαρίνας Γιώτη σε συν-σκηνοθεσία Γιώργου Σαλαμέ
Με τους: Alan Bishop, Aya Hemeda, Cherif El Masri, Adham Zidan
Παραγωγή: Vertiginous σε συμπαραγωγή με την Haos Film
Με την υποστήριξη της documenta14 και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Ο αιρετικός underground Αμερικανολιβανέζος μουσικός και εθνομουσικολόγος Alan Bishop (Sun City Girls, Sublime Frequencies) προσγειώνεται ως ξένος στο Κάιρο λίγο μετά την επανάσταση του 2011 και ενώνει τις δυνάμεις του με τρεις νέους Αιγύπτιους μουσικούς για να μεταφράσουν τα παλιά τραγούδια του στα Αραβικά. Υπό την καθοδήγηση του Bishop, αυτή η απρόσμενη συνεργασία μεταμορφώνεται στο συγκρότημα The Invisible Hands. Αποτελούμενη από σκηνές fly-on-the-wall, υλικό αρχείου, παράλογες cameo εμφανίσεις και ποιητικές ημερολογιακές αφηγήσεις του Bishop, η ταινία εκτυλίσσεται μεταξύ δύο κρίσιμων εκλογών που σφράγισαν την περίοδο μετά την «Αραβική Άνοιξη» στην Αίγυπτο, αντιπαραβάλλοντας την ιλαροτραγωδία της πολιτικής με την καλλιτεχνική δημιουργία σε μια ταραγμένη περιοχή της περιφέρειας.

(Με ελληνικούς υπότιτλους)

Μετά την πρεμιέρα της στη documenta14, η ταινία προβλήθηκε σε διάφορα φεστιβάλ, όπως στο Forum Expanded της Berlinale 2018, όπου και τιμήθηκε με το βραβείο μουσικής Giuseppe Becce.

ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑΣ
Η έκθεση «Ανατομία Πολιτικής Μελαγχολίας» σε επιμέλεια της Κατερίνας Γρέγου, εγκαινιάστηκε στις 27 Φεβρουαρίου στο Ωδείο Αθηνών και θα διαρκέσει μέχρι 13 Απριλίου. Με τη συμμετοχή 23 Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών και μιας κολεκτίβας, η έκθεση  καταγράφει και εξετάζει την παθολογία της σύγχρονης πολιτικής και την διαρκώς αυξανόμενη έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών σε αυτήν και τους πολιτικούς του σήμερα.

Ωδείο Αθηνών, Βασιλέως Γεωργίου Β17-19 (πολυχώρος Ω2), Αθήνα, 28 Φεβρουαρίου έως 13 Απριλίου. Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Τρίτη – Κυριακή 12:00 – 20:00, Παρασκευή 12:00 – 22:00. Είσοδος ελεύθερη

Στα πλαίσια της έκθεσης πραγματοποιείται δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα λειτουργεί κάθε Παρασκευή, 18:00 – 20:00 κατά τη διάρκεια της έκθεσης και από τις 17 Μαρτίου και κάθε Κυριακή, 12:00-14:00. Θα προηγείται ξενάγηση στην έκθεση από την Κατερίνα Ζαχαροπούλου, επιμελήτρια του εκπαιδευτικού.

www.schwarzfoundation.com