ΑΜΥΝΑ

Πάιατ στο Newpost: «Ενήμερη και σύμφωνη η αντιπολίτευση στα σχέδια Ελλάδας-ΗΠΑ» - Το χιουμοριστικό σχόλιο για τον «Ρουβίκωνα»

του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη - Δημοσίευση 15 Μαΐου 2019, 11:00 / Ανανεώθηκε 15 Μαΐου 2019, 11:37
Πάιατ στο Newpost: «Ενήμερη και σύμφωνη η αντιπολίτευση στα σχέδια Ελλάδας-ΗΠΑ» - Το χιουμοριστικό σχόλιο για τον «Ρουβίκωνα»
Facebook Twitter Whatsapp

«Μπογιά έχουμε και οι επισκευές στο βάψιμο έχουν ξεκινήσει», σχολίασε για την επίθεση στην οικία του τα ξημερώματα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τη διαβεβαίωση ότι έχει πολλή… μπογιά στην πρεσβευτική κατοικία του, με την οποία έχουν ξεκινήσει ήδη το βάψιμο του σπιτιού, μετά την επίθεση του «Ρουβίκωνα» τα ξημερώματα της Τρίτης, απάντησε με χιούμορ ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, σε δημοσιογραφικό ερώτημα για το συμβάν.  «Μπογιά έχουμε και οι επισκευές στο βάψιμο έχουν ξεκινήσει», είπε χαρακτηριστικά ο Τ. Πάιατ.

Ο ίδιος, σε άλλο σημείο, επισήμανε ότι οι σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ στον αμυντικό τομέα είναι στρατηγικής σημασίας και έχουν μέλλον. Κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα του Newpost περί όσων είχε πει προηγουμένως κατά την ομιλία του στο 7ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος της ΠΑ στη Σχολή Ικάρων ότι αυτά τα πλάνα απαιτούν μακροχρόνιο σχεδιασμό και αν είναι ενήμερη και συμφωνεί η αντιπολίτευση εν όψει εκλογών, ο Αμερικανός πρέσβης απάντησε ότι η αντιπολίτευση είναι ενήμερη και συμφωνεί.

«Έχουμε καλή επικοινωνία με τον υπεύθυνο στον Τομέα Εξωτερικών, κύριο Κουμουτσάκο και όσα λέμε έχουν την έγκριση όλων», υπογράμμισε στο Newpost o κ. Πάιατ.

Ανάληψη ευθύνης από τον «Ρουβίκωνα»

Ο «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη.

Σύμφωνα με ανάρτηση της αναρχικής συλλογικότητας, η επίθεση εντάσσεται στο πλαίσιο των «δράσεων» για την «άδεια Κουφοντίνα». Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, «Ο κομμουνιστής επαναστάτης Δ.Κουφοντίνας βρίσκεται για ακόμα μια φορά σε απεργία πείνας απο 2 Μαΐου προκειμένου να του χορηγηθεί η έβδομη κατα σειρά άδεια που δικαιούται και να αρθεί η φασιστική διάταξη του εισαγγελικού βέτο. (...) Η απαίτηση για δηλώσεις μετανοίας είναι ο εκβιασμός που χρησιμοποιεί η αστική εξουσία για να ταπεινώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους. (...) Οι πιέσεις απο την Αμερικάνικη πρεσβεία και τον εγχώριο συρφετό της πολιτικής σκηνής δεν περνάνε». 

Το βίντεο της επίθεσης που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου:

Η πρώτη αντίδραση του Τζέφρι Πάιατ

Για «παιδαριώδη βανδαλισμό» κάνει λόγο ο Αμερικανός πρέσβης, στην πρώτη του αντίδραση μετά την επίθεση στην οικία του. 

«Καλημέρα. Πρωινό ξύπνημα με έναν ακόμη παιδαριώδη βανδαλισμό έξω από την οικία μου. Θα συνεχίσω να συνεργάζομαι με τις ελληνικές Αρχές ώστε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, όπως ορίζει ο νόμος. Η καταστροφή περιουσίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία», έγραψε στην ανάρτησή του στο Twitter ο Αμερικανός πρέσβης.