ΑΜΥΝΑ

Επιβεβαίωση Newpost: Το ΝΑΤΟ κατέβασε άμεσα την επίμαχη τουρκική φωτογραφία

του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη - Δημοσίευση 20 Μαρτίου 2019, 18:00 / Ανανεώθηκε 20 Μαρτίου 2019, 18:36
Επιβεβαίωση Newpost: Το ΝΑΤΟ κατέβασε άμεσα την επίμαχη τουρκική φωτογραφία
Facebook Twitter Whatsapp

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης σημειώνεται ότι έχουν αναληφθεί και άλλες δράσεις προς την κατεύθυνση της Ναυτικής Διοικήσεως του ΝΑΤΟ (MARCOM) που διοργανώνει την προαναφερθείσα άσκηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Άμεσα κατέβηκε η επίμαχη φωτογραφία που παρουσιάζει δύο Τούρκους βατραχανθρώπους να έχουν ανοίξει μία τουρκική σημαία στο βυθό – υποτίθεται – του λιμανιού της Σούδας στη διάρκεια του εκεί κατάπλου των πλοίων που συμμετείχαν στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση ναρκοπολέμου «Αριάδνη ’19», η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, συμφώνως με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης.

Ταυτόχρονα, στην ανακοίνωση αυτή σημειώνεται ότι έχουν αναληφθεί και άλλες δράσεις προς την κατεύθυνση της Ναυτικής Διοικήσεως του ΝΑΤΟ (MARCOM) που διοργανώνει την προαναφερθείσα άσκηση.

Με την επίσημη αυτή ανακοίνωση επιβεβαιώνεται πλήρως προηγούμενο ρεπορτάζ του Newpost, που επισημαίναμε και τα δύο αυτά γεγονότα, που προκάλεσε η αήθης αυτή – προκειμένου για φιλοξενούμενους Συμμάχους – ενέργεια στο λιμάνι του φιλοξενούντος κράτους.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ έχει ως ακολούθως:

«Σχετικά με υποβρύχια φωτογραφία που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του twitter της Διοίκησης ΝΑΤΟ Allied Maritime Command (MARCOM), η οποία απεικονίζει δύτες με τουρκική σημαία και φέρεται να έχει ληφθεί στη διάρκεια της Νατοϊκής άσκησης «ΑΡΙΑΔΝΗ-19», μετά από εντολή του ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη, το ΓΕΝ παρενέβη και αφαιρέθηκε από τον παραπάνω λογαριασμό. Παράλληλα οι ελληνικές αρχές προέβησαν σε σχετικές επισημάνσεις σε επίπεδο Συμμαχίας.»